Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Seraquin och höga levervärden

Hej!
Vi besökte veterinären för årlig kontroll av sköldkörtelprov och om levaxindosen fortfarande var rätt. Då ville jag också få en koll på lever- och njurvärde och tyvärr var levervärdet alldeles för högt.

Vår tik är 13 år och 7 månader och hon har artros i höfterna och har fått Seraquin i 2 år med väldigt lyckat resultat. Nu ville veterinären att vi skulle ge kosttillskottet Denamarin och speciell dietmat vilket vi började ge direkt. Hon får sin dagsranson mat uppdelad på 4 ggr om dagen. Däremot kunde veterinären inte säga om vi kunde fortsätta med Seraquin så vi slutade ge det sedan 10 dagar tillbaka.

Innan veterinärbesöket hade inte hunden visat några tecken på sjukdom sammankopplat till leven. Hunden har har alltid varit snäll mot andra hundar vi mött ute men nu har hon blivit "grinig" i sitt sätt. Misstänker att hennes ändrade beteende hör i hop med artrosen och hon fått mera ont nu när hon inte fått Seraquin.

Finns det någon risk att hennes levervärde blir högre av Seraquin? Vill inte att hunden skall ha ont och vill gärna kunna ge henne Seraquin igen.

Mycket tacksam för vägledning för vad som är bäst för hunden.

Med vänlig hälsning
Else-Marie

Elin svarar

Hej Else-Marie! Vad tråkigt att din hund har problem led lederna och levern. Glukosamin som finns i Seraquin har i lab-experiment (dvs inte på levande hundar utan på celler), visat sig kunna ge lite större risk för leverfibros (dvs skrumpleverk). Med tanke på din hunds ålder (det är nog större risk att hon avlider av något annat problem innan hon hinner få skrumplever av Seraquinet) och att hon verkligen verkar må sämre utan Seraquinet, så tycker jag att du kan ge henne Seraquin. Om du vill diskutera Seraquin mer i detalj så kan du ringa tillverkaren boeringer ingelheim på nr Telefon 040 - 23 34 00 och fråga dem. Något annat som ofta hjälper hundar som har problem med artros är att hålla hunden smärt och att få hjälp med sjukgymnastik, hör med din behandlande veterinär om hon/han kan rekommendera en sjukgymnast. Lycka till!

Taggar

Hund/Leder och muskler Hund/Kosttillskott Seraquin Boehringer Ingelheim Hund

Fler frågor och svar om Seraquin

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever