Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Glukosamin utan skaldjur/mussla?

Hej
Min hund har tidigare fått Glykoflex. Nu har vi påbörjat en allergiutredning (ej pågående elimination nu). Misstänker att han reagerar på grönläppad mussla och fisk. Finns det något kosttillskott med glukosamin utan protein från dessa djur? (helst utan protein över huvudtaget)
I Seraquin anges att det innehåller hydrolyserat kycklingprotein, är det tillräckligt hydrolyserat för att fungera om hunden är allergisk mot kyckling?

Har ju kommit mycket preparat på marknaden men glukosamin, men vad vet man om dess effekt? Jag vet att det finns studier på Cosequin, finns det fler?

Tack på förhand,
Jeanette

Elin svarar

Hej! Glukosamin kommer från djur (ofta skaldjur), så det är nog svårt att hitta något bra alternativ som är helt proteinfritt. Seraquin är smaksatt med syntetisk kyckling (men innehåller skaldjur), så om din hund är allergisk mot kyckling kan det vara ett alternativ. Det finns tyvärr väldigt lite dokumentation/undersökningar om glukosamin hos hund, så man vet inte riktigt hur väl det fungerar. Förutom Cosequin så är även glycoflex välundersökt. Preparaten innehåller dock flera saker, så man vet inte vilken av de olika ingredienserna som hjälper, eller om det är kombinationen av ingredienserna. Med vänlig hälsning

Taggar

Hund/Leder och muskler Hund/Kosttillskott Seraquin Boehringer Ingelheim Hund

Fler frågor och svar om Seraquin

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever