Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Dosering/alternativ till seraquin...?!?

Vår tik har opererats för patellaluxation två gånger i Juni månad. Vid undersökning idag visade det sig att läkningen inte gått som planerat. Vi ska egentligen byta foder (till ett foder för lederna),men det går inte då våra båda hundar äter enbart färskfoder,annars matvägrar dom. Har provat flera olika torrfoder. Inget går hem.

Vi köpte hem Seraquin 800mg. Dock vill vår tik INTE ha detta. Har provat ge den hel,krossad och blandat med någon godsak som hon gillar. Hon väger 7,5kg just nu och enligt förpackningen ska vi starta med 3tabletter. Är villrådig då hon inte ens vill ta EN tablett.

Ska jag köpta Seraquin på 2g istället och ge 1tablett och slippa bråka med henne. Eller finns det liknande preparat fast som är "godare" för kräsen vovve....????

Karin svarar

Hej Äter hon den inte ens om ni krossar den och blandar i färskmaten? Då är det ju besvärligt det förstår jag. Men olika hundar har ju olika smak så du får helt enkelt prova dig igenom sortimentet :-). Seraquin har god smaklighet enligt de flesta hundar, men kanske GlycoFlex III eller Dasuquin faller din hund bättre i smaken. Annars är det ju så att det är extremt ovanligt att en hund svälter sig så den huvudsakliga orsaken till att de inte äter/är kräsna är att de faktiskt är mätta eftersom vi serverar dem för mycket mat i förhållande till hur mycket de gör av med. Hundar kan utan problem gå utan mat i 2-3 dagar om de inte vill äta. Det är helt ofarligt. En frisk hund äter om den är hungrig, men så länge den inte är hungrig äter den så klart bara favoritmaten/godiset. Hoppas detta var till hjälp!

Taggar

Hund/Leder och muskler Hund/Kosttillskott Seraquin Boehringer Ingelheim Hund

Fler frågor och svar om Seraquin

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever