Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Min ungtik är överviktig

Hej,
Tänkte jag skulle lyckas ha samma foder till mina två hovawarts men jag verkar få strunta i det. Min äldre tik behöver så mkt mer mat än min yngre trotts samma aktiva livsstil och inga sjukdommar.
Tiken som behöver byta foder är två år. Idag äter hon ProPlan athletic lamm och ris för storvuxna raser. Kan det räcka med att byta foder till Pro Plan Adult Large Robust Chicken & Rice? eller måste jag till ned till ett light foder? Vill inte byta tillverkare!

Mvh, Elin

Anna svarar

Hej Elin! Ja, så kan det tyvärr vara. Ingen hund är den andra helt lik... Athletic fodret är ett av de mer energirika så det är inte så konstigt att hon inte klarar att hålla vikten i schack på detta foder. Huruvida hon ska äta det ena eller andra eller tredje fodret beror på om hon bara har tendens att bli trind, eller om hon redan har gått upp i vikt. Om du vill hålla dig till Proplan så är mina förslag därför följande: - Om hon redan har blivit för tjock så skulle jag välja ProPlan OM. Det är ett veterinärt bantningsfoder. - Om hon fortfarande har lagom vikt skulle jag prova antingen ProPlan Light eller ProPlan Robust eller Sterilised. Om du tittar på innehållsförpackningen så ser du att Light är fettfattigare och mer anpassad för bantning än de andra två varianterna. Så återigen beror det på hur lätt hon är att hålla i normaltrim och vilket foder magen fungerar bäst på. - Om hon har lite känslig mage hade jag valt Light digestion. Läs gärna min artikel om bantning och övervikt: https://vetzoo.se/artiklar/overvikt-och-bantning-hos-hund Lycka till!

Taggar

Purina Pro Plan/Hundfoder Purina Pro Plan/Kattfoder Hund/Hundfoder Hund/Friskfoder PRO PLAN® Large Adult Robust - OptiBalance® Purina Pro Plan Hund

Fler frågor och svar om PRO PLAN® Large Adult Robust - OptiBalance®

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever