Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Tänder /urinsten

Hej

Jag undrar om det här fodret även är bra för tänderna när katter tuggar på det?

Hur stor är risken att minska urinsten med det här fodret och metabolic blöttmat? Mina katter har aldrig haft problem med urinsten tidigare (inte nu heller) och jag skulle vilja att dom slipper det problemet.

Elin svarar

Hej! Man håller på att undersöka hur stor skillnad det gör för katter att äta torrfoder eller blötfoder när det gäller tandsten, man vet nog inte riktigt ännu om det är så stor skillnad mellan olika typer av foder och uppbyggnad av tandsten hos katter. Det bästa sättet att förebygga tandsten och tandlossning är daglig tandborstning. När det gäller urinsten så löper katter som får blötmat mindre risk att utveckla urinsten än katter som bara för torrfoder. Metabolic är inte ett foder som är specifikt utvecklat för att förebygga urinsten, men det ger inte heller ökad risk för urinsten. När jag rekommenderar foder så brukar jag fundera på vilket problem som är störst för katten, om katten är ordentligt överviktig så är det viktigt att katten går ned i vikt, och då skulle jag välja ett bantningsfoder i första hand, även om jag också var lite orolig för urinstenar. Detta pga att man vet att övervikt bidrar till att öka risken för många sjukdomar, däribland urinvägsproblem. Jag hoppas att detta var svar på din fråga!

Taggar

Hill’s/Hundfoder Hill’s/Kattfoder Katt/Övervikt Katt/Kattfoder Katt/Veterinärfoder Prescription Diet Feline Metabolic Hill’s Katt

Fler frågor och svar om Prescription Diet Feline Metabolic

15% rabatt
Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever