Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Katten har troligen artros - vad ska den äta?

Hej,

min 12-åriga något överviktiga katt har börjat halta på ett framben och ligger och vilar mest hela dagarna. Kan den ha fått artos? Vad ska jag ge för foder för att få ner vikten och dämpa artosen? Finns det någon medicin att ge?

med vänlig hälsning

Milla

Marianne svarar

Hej, tack för din fråga om katt och Atros. Jag tycker att de skall uppsöka en veterinär för att undersöka hältan och göra en hälsokontroll av din katt för att bekräfta om haltandet beror på Atros. Om det är Artros så har vi ngr alternativ, jag vet ju inte hur överviktig katten är; 1. Sätta katten på Feline J/D- lägg doseringen i nedre delen av rek. dos. J/D verkar antiinflmmatoriskt och minskar då även smärtan vid artros, vilket kan göra att katten blir mer rörlig och då kan det även ge en viktminskning. 2. Om katten är kraftigt överviktig bör den sättas på ett viktminskningsprogram, antingen på Feline R/D om är van vid större portioner eller Feline M/D om det är en kräsen katt. Ävervikt förvärrar symtomen vid artros, så viktminskningen är viktig. Lycka till!

Taggar

Hill’s/Hundfoder Hill’s/Kattfoder Katt/Leder och muskler Katt/Kattfoder Katt/Veterinärfoder Prescription Diet Feline J/D Chicken Hill’s Katt

Fler frågor och svar om Prescription Diet Feline J/D Chicken

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever