Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Val av foder till hund med känslig mage/torr och kliande hud

Har en hund som under åren visat sig reagera på vissa fodersorter. Symptom som rinniga ögon, hård mage/lös mage, torr hud och päls, sleminkapslat bajs, kräkningar, gaser, matvägran mm beroende på vilket foder han gått på.
Nu senast rekommenderade veterinären att jag skulle ge honom hälften hills w/d (burkmat) och hälften av hans vanliga mat (Bravo Lamm färskfoder). Det har fungerat bra men rent ekonomiskt blir det inte hållbart för mig.
Funderar på att helt sätta in honom på någon typ av Hills torrfoder w/d eller i/d.
Vad skulle ni rekommendera?

Marianne svarar

Hej! Eftersom jag inte vet vad i fodret din hund inte tål, så kan jag inte ge dig någon bra rekommendation. Om din hund tål ingredienserna i w/d och i/d så är båda bra foder. Det kan dock vara klokt att jämföra innehållsförteckningen på torrfodret med blötfodret, de innehåller inte exakt samma sak, vilket gör att din hund kan tåla blöt w/d och reagera på torr w/d. Eftersom din hund äter bravos lamm-färskfoder som innehåller potatis, lamm och korn, så tål han förmodligen de ingredienserna. Ett förslag kan vara att leta efter torrfoder som innehåller samma sak och inte så mycket annat. Profine har ett lightfoder som innehåller lamm, potatis, men också fett från fjäderfä och majs, möjligen kan det fungera. Ett annat alternativ är James Wellbeloved lamm och grönsaker (det säljer vi tyvärr inte). Om du inte vet vad din hund reagerar på så är det alltså bara att prova och se om fodret fungerar, annars får du byta, prata dock gärna med din veterinär innan du gör detta. Se till att vänja in fodret över minst 10-14 dagar för att minska risken för problem med magen om din hund är mycket känslig! Jag hoppas att du hittar en mat som fungerar!

Taggar

Hill’s/Hundfoder Hill’s/Kattfoder Hund/Övervikt Hund/Hundfoder Hund/Veterinärfoder Prescription Diet Canine W/D Hill’s Hund

Fler frågor och svar om Prescription Diet Canine W/D

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever