Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Diet foder super känslig hud

Hej!
Jag har en 5 årig labrador som är jätte känslig i huden och pälsen. Det enda fodret som funkar är hills sensitive skin som han har fått dom senaste åren.
I fjol har han tyvärr fått problem med lederna vilket resulterade med minskad motion och därmed ökad vikt.
Han väger ca 43 kg.
Vill verkligen han ska gå ner i vikt men är jätte rädd för hur hans hud kommer att reagera. Det vanligaste är irritation rödnad mjäll svampinfektioner och mycket håravfall.
Finns det nåt diet foder som är anpassat för hud känsliga hundar? Eller ska jag blanda diet foder med det vanliga han får?
Tacksam för svaret!

Mvh Iwona Fron

Anna svarar

Hej! Har du utrett vad han är allergisk mot? Om han tål fisk så har Specific bantningsfoder som är fiskbaserade (specific crd-1) som du skulle kunna prova. Alternativt så håller du kvar honom på det foder som hans hud fungerar bra på men minskar mängden foder istället. Jag skulle dessutom rekommendera att ge tillskott av essentiella fettsyror och glukosaminer (ex. viacutan och glycoflex) för att stödja lederna. Det är definitivt lättare att banta på ett bantningsfoder, men om huden inte tål det kan du ge mindre mängd av vanliga fodret och tillsätta lite rivna morötter eller kål för ökad mättnadskänsla i magen. Om din hund gått upp till 43kg sen förra året måste du skära ner markant på måltidernas storlek. Väg dygnsbehovet och ge inga godbitar annat än fodret. Även hundar med ledbesvär behöver motion. Man får dock anpassa motionen efter hundens tillstånd. Simträning, många korta promenader etc kan vara alternativ för att hålla igång rörligheten och aktivera kroppen utan att belasta lederna onödigt mycket. Läs gärna min artikel om bantning: https://vetzoo.se/artiklar/overvikt-och-bantning-hos-hund

Taggar

Hill’s/Hundfoder Hill’s/Kattfoder Hund/Övervikt Hund/Hundfoder Hund/Veterinärfoder Prescription Diet Canine R/D Hill’s Hund

Fler frågor och svar om Prescription Diet Canine R/D

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever