Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Bra foder

hej jag har en chihuahua kille på 6 år ej kastrerad vägern nästan 4 kilo frisk lite övervikt ....han har inga lever njur problem vad jag vet men kan man ge ngt så han inte får det jätteorolig då jag hört att det är vanligt få det njursvikt...vilken mat bör han äta för att ej få det ...jag gör allt för atta han skall leva länge.

Anna svarar

Hej! Du ska ge ett foder av hög kvalitet för små friska vuxna hundar. Med tanke på din hunds extra vikt hade jag börjat med ett bantningsfoder. Fortsätt med bantningsfoder fram tills att din hund nått sin idealvikt, sen byter du till ett viktunderhållande foder eller ett lightfoder. Du ska inte ge exempelvis veterinärt njurfoder i förebyggande syfte (så som du verkar vara inne på). Vad som däremot är klokt är att se till att hunden dricker bra, motioneras regelbundet och har friska fina tänder. När din hund börjar bli medelålders/äldre är det klokt att börja göra årliga hälsokontroller hos veterinären (från kanske 7-8 års ålder). Då tar man bla blodprover för att kolla levern och njurarna. Det är just för att upptäcka eventuella förändringar redan i ett tidigt stadium. Hundar kan få njursvikt och leversjukdom oavsett hur väl du tagit hand om din hund. Det är några av kroppens viktigaste organ och de påverkas av massvis av olika faktorer. Du kan alltså aldrig garantera att din hund inte blir sjuk genom att ge bra foder, men du kan skapa de rätta förutsättningarna för att minska risken bäst möjligt. Det finns många bra foder på marknaden och de vi har i vår butik anser vi håller hög kvalitet. Med tanke på övervikten hade jag dock satt din hund på ett bantningsfoder från Hills, Specific, Purina eller Royal Canin. Läs gärna vår artikel om bantning: https://vetzoo.se/artiklar/overvikt-och-bantning-hos-hund Lycka till!

Taggar

Hill’s/Hundfoder Hill’s/Kattfoder Hund/Övervikt Hund/Hundfoder Hund/Veterinärfoder Prescription Diet Canine R/D Mini Hill’s Hund

Fler frågor och svar om Prescription Diet Canine R/D Mini

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever