Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Lös i magen

Hej
Har två schäfervalpar som nu är 14 veckor. Har haft dem i snat 4 veckor och de är alltid lösa i magen. Ibland så att det rinner ur dem! Den ena äter sin egen samt broderns avföring! De är pigga och glada för övrigt. Jag har gett dem Diarsanyl och då blir de bra i magen direkt, men då jag slutar blir de lösa igen! De äter allt ute....samt mkt hästbajs då vi är i stallet. Men lös i magen var e som sagt redan från början. De äter nu Doggy Junior som är lite uppblött.
Min fråga: Kan jag ge dem Canikur Pro tabletter??
Jag har avmaskat dem en tre dagars kur me Axilur avmaskning då jag fick hem dem. De var då väldigt magra men har nu lagt på hullet. De är matta och raggiga i pälsen dock. Kanske dax att avmaska igen? Han som äter avföring kräks ibland.
Tacksam för svar
Sussie

Anna svarar

Hej Sussie! Det vore klokt av dig att samla upp avföringsprover över 3 dagar i rad och lämna in till din veterinär för en koll om valparna har eventuellt lite mer svårbehandlade parasiter än de vanliga spolmaskarna mm. Därutöver är det klokt att läsa vår artikel om magtarminflammation på www.veterinaren.nu Tills magen är helt återställd tycker jag du enbart ska ge hundarna specialgjord skonkost för magen, ex. hill i/d, specific cid eller eukanuba intestinal puppy. Börja med att ge småportioner ofta och öka gradvis mängden mat och avståndet mellan måltiderna. Jag tycker att canikur pro brukar ha jättebra effekt för att hjälpa till att återskapa en normal tarmflora vid magbesvär och jag brukar själv använda detta preparat. Men om grundproblemet är mask exempelvis kommer du bara få tillfällig förbättring av behandlingen, så det är viktigt att utesluta mask ordentligt. Det är även viktigt att hundarna inte äter saker som åter kan ge dålig mage under magens återhämtningsfas. Du får tänka på att magtarmkanalen är extra känslig när den nyss varit dålig. Inget ätande av hästbajs eller annan avföring alltså... Lycka till!

Taggar

Hill’s/Hundfoder Hill’s/Kattfoder Hund/Mage och tarm Hund/Hundfoder Hund/Veterinärfoder Prescription Diet Canine i/d Digestive Care Hill’s Hund

Fler frågor och svar om Prescription Diet Canine i/d Digestive Care

10% rabatt
Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever