Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Kräsen whippet

Hej, har en kräsen whippet med känslig mage. Jag har provat olika foder som han inte gillat. Håller på och bli tokig på allt foder och att behöva byta sort. Har ni något förslag? Dessutom är han liten och tunn.
Med vänlig hälsning, Erika Andreasson

Anna svarar

Hej Erika! Jag tycker faktiskt du bör överväga att låta en veterinär undersöka din hund. Vissa hundar är kräsna och känsliga i magen pga en bukspottkörtelinflammation, eller magkatarr eller annan tarminflammation. Det skulle kunna stämma med att hunden även är tunn. I övrigt hade jag satsat på ett rent magtarmfoder såsom specific cid, hill i/d, eller ett allergifoder såsom specific cdd-hy eller hills z/d. Somliga hundar med dålig aptit och känslig mage fungerar bättre på fryst färskfoder, så det är också något som du skulle kunna prova. Om hunden är mager och trist i pälsen kan du ev. ge lite viacutan i maten. Försök att inte buyt foder för ofta. Det rubbar tarmfloran ytterligare och skapar dessutom en ännu mer kräsen hund. Hoppas mitt svar var till nytta!

Taggar

Hill’s/Hundfoder Hill’s/Kattfoder Hund/Mage och tarm Hund/Hundfoder Hund/Veterinärfoder Prescription Diet Canine i/d Digestive Care Hill’s Hund

Fler frågor och svar om Prescription Diet Canine i/d Digestive Care

10% rabatt
Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever