Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

1 årig napolitansk mastiff med känslig mage samt en 3 årig blandras med raser som mops, papillon & chihuahua

Hej!!!
Har en Napolitansk mastiff som äter Hills i/d & det har hon gjort i ca 2 månader. Tidigare åt hon detta foder, men blev då dålig i magen och vi tror att det beror på att den tidigare ägaren gav flera olika sorters foder och en hel del ben & inälvor. Vad tror ni om att börja föra in detta i hennes foder igen? Hon får även fiberhusk och det är det som äntligen har gjort att hennes avföring är stabilt igen. Ska hon isf fortsätta med Arions valpfoder eller gå över till någon annan?

Nu till vår blandras!! Är det här ett foder ni kan rekommendera till vår blandras kille på 3 år, fast då för vuxna hundar som är förövrigt frisk & har alltid varit det oxå? Han är kastrerad sen han va ca 1 år, men han har trots det inte blivit överviktig, än iaf ☺Han får vardagliga promenader & lagom med motion. Vad tycker du/ni eller finns det något annat foder ni kan rekommendera? Vill att det ska vara ett bra foder till ett rimligt pris.

Mvh Maria

Elin svarar

Hej Maria! Tyvärr kom det inte med riktigt vilka foder som du undrar över ang dina hundar, så hör gärna av dig igen om du inte tycker att du får svar nedan! Om hon har varit stabil i magen ett tag på i/d och fiberhusk nu så kan det vara idé att gå över på "vanligt" foder igen. Om du vill prova Arion puppy large breed så kan det vara en god idé, det rekommenderas upp till ca 18 månaders ålder. Jag tror att det isåfall kan vara klokt att fortsätta med fiberhusk och att se till att göra foderbytet väldigt långsamt, dvs låt det ta minst 14 dagar från det att du börjar blanda in nya maten tills dess att du enbart ger nya maten. När det gäller din blandras - vad äter han för foder nu? Om han fungerar bra på det fodret han äter i nuläget så kan det vara klokt att fortsätta med det. Om du vill byta foder så finns det massor med olika foder att välja på, jag skulle rekommendera att du väljer ett foder för vuxna hundar, fundera sedan på om det finns något annat som är viktigt för dig, t ex om du vill att det ska innehålla något speciellt, om du tycker att det känns trevligt att det är tillverkat i Sverige etc och välj efter det. Hör gärna av dig igen om du tycker att det är svårt att hitta något bra och tala om ifall du har några specifika önskemål så ska jag försöka hjälpa till! Med vänlig hälsning

Taggar

Magnusson Petfood/Hundfoder Hund/Hundfoder Hund/Friskfoder Magnussons Vuxen Magnusson Petfood Hund

Fler frågor och svar om Magnussons Vuxen

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever