Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Ung golden med c/d höfter

Min goldenkille är 1 år och 8 månader. Han har c/d höfter och även lindriga pålagringar på en armbåge.
Han har hittills aldrig visat ha några som helst problem av sina höfter, utan är däremot otroligt aktiv. Springer och leker helt obehindrat och med högt tempo.
Dom senaste kvällarna har han dock visat tecken på hälta efter sista promenaden när han vilat ett tag. Det sitter på sidan med "sämsta" höften.
På morgnarna är han som vanligt igen, dock inte i dag då han plötsligt inte ville ta någon promenad. Inte likt honom.
Han haltar inte och leker i fullt tempo med vår andra hund. Men eftersom han inte vill gå så måste han ju känna något.
Kan caniflex hjälpa honom?
Hur många dagar tar det innan det gör någon verkan i så fall?
/ Mari

Anna svarar

Hej Mari! Det vore nog generellt en god idé att ge din hund ett glukosaminpreparat såsom Glycoflex/seraquin/caniflex. Jag tycker dock att du bör låta din egen veterinär undersöka din hund eftersom han uppenbarligen är påverkad av sina höfter. Kanske behöver din hund ytterligare vård utöver vila, korrekt motion och glukosaminer för att bli av med en ev. överbelastning eller inflammation. Glukosaminpreparat kan inte trolla bort en pågående inflammation utan fungerar snarare som ett extra stöd och är en bra långsiktig förebyggande åtgärd till en hund med ledbesvär. Det kanske även vore lämpligt att ge din hund ett foder just för lederna. Det vore även klokt att diskutera tillsammans med din egen veterinär eller en specialutbildad sjukgymnast hur du ska träna din hund för att bygga upp hans styrka omkring höfterna på ett effektivt och skonsamt vis, för att hålla sig så besvärsfri som möjligt genom livet. Ex. kan simträning vara en bra motionsform. Det finns även vissa övningar som man bör undvika för att motverka överbelastning av höfter och armbågar. God fortsättning!

Taggar

Hund/Kosttillskott Glyco Flex® Optimal Aptus Hund

Fler frågor och svar om Glyco Flex® Optimal

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever