Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Önskar hjälp m rätt foder

Hej!
Jag har en whippet som är 10 år ( fyller 11 i sep2020) har är kastrerad och så har han en benskada så han har 3 ben som fungerar utmärkt och 1 ben som finns där mera som stöd efter en olycka som liten.
Detta gör att han blir extra känslig för när det blir kallt , kan inte röra sig för långa promenad eller springa lös ordentligt .
Han har blir mera hungrig sista månaderna ( förut har han delat upp sin mat själv i skålen och därför jag gett mat bara en gång per dag ) . Han har ätit 3-4 dl per dag men nu vill äta 6-7 dl per dag . Har försökt att ändra att ge mat två eller tre gånger per dag men då är han mera hungrig har märkt
Enligt veterinär ska han väga 13,5-14,5 kill för att inte belasta 4 benet för mycket men nu väger han 17,5 kilo .
Skulle vilja hitta foder som han kan äta mera av och känna sig mätt samtligt som inte gå upp mera i Vikt
Kan ni rekommendera mig vilket foder ska välja ? Samma sak med har ni tips om hund snaks som kan ge honom som lördagsgodis ?

Mvh whippetmatte

Ellinor svarar

Hej! Du har så rätt, det viktiga är att du hittar ett foder där din hund både känner sig mätt och nöjd men inte går upp i vikt av. Jag tycker du ska prova Veterinary Diets Dog Satiety Weight Management eller Prescription Diet Canine Metabolic Plus Mobility. Det senare fodret kommer även hjälpa din hunds leder. Som belöningsgodis kan du prova Hill’s Healthy Weight Treats. Lycka till

Taggar

FourFriends/Hundfoder FourFriends/Kattfoder Hund/Hundfoder Hund/Friskfoder FourFriends Adult FourFriends Hund

Fler frågor och svar om FourFriends Adult

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever