Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Kolhydratinnehåll?

Hej!
Jag hittar ingen kolhydratmängd för Four Friends färskfoder. Vill ha ett foder med max 5 % kolhydrater, men gärna mindre. Vill absolut inte ha något socker (vilket det blir med frukt i en produkt) vill inte heller ha spannmål (alltså inte heller majs eller ris) Four Friends blötfoder verkar smidigt men vilken produkt passar bäst? Har en Cavalier king charles spanielflicka på 3 år.

Elin svarar

Hej! I de köttkorvar som de är morötter i så kommer det ju att ingå en liten del socker, eftersom morötter innehåller lite socker naturligt. Om du tittar på fourfriends köttkorvar så innehåller den som heter Power bara saker som kommer från djurriket, dvs inga kolhydrater. De som innehåller morot verkar innehålla knappt 2 % kolhydrater (man får tyvärr räkna ut själv genom att addera de andra näringsämnena och utgå från att det som inte anges är kolhydrater, tillverkaren måste tyvärr inte ange mängden kolhydrater i innehållsförteckningen). Detta innebär att fodret innehåller max 2% kolhydrater i ätfärdigt tillstånd. Om man räknar i sk torrsubstans, dvs drar bort mängden vatten, så blir det ca 6-7 % kolhydrater. Jag hoppas att detta kan vara till hjälp!

Taggar

FourFriends/Hundfoder FourFriends/Kattfoder Hund/Hundfoder Hund/Friskfoder FourFriends Adult Turkey & Carrots Köttkorv FourFriends Hund

Fler frågor och svar om FourFriends Adult Turkey & Carrots Köttkorv

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever