Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Litter kwitter

Hej,
Jag köpte för ett tag sedan en litter kwitter för att lära mina katter att gå på toaletten. Jag har två honor som är 7 och 4 år. Den äldsta har vi inga problem med, hon kissade på kläder och i sängar i början, men anpassade sig sedan snabbt.
Första gången jag provade det gick jag igenom varje steg lite för snabbt. Det funkade för den äldre, men 4-åringen började protestera. Vi fick då börja om och det gick bra tills vi kom till steg 2 (orange med litet hål). Det går bra de första dagarna, men sedan dissar hon toan trots att jag håller den ren. Nu kissar och bajsar hon nästan överallt förutom på toaletten.
Kan jag spraya feliway på toalettstolen för att få henne att känna sig trygg där? Om inte, finns det något annat jag kan göra för att hjälpa henne att lära sig? Vi vill verkligen inte gå tillbaka kattlåda så alternativet är att göra oss av med henne, vilket vi egentligen inte vill.
Tack på förhand!

Karin svarar

Hej Du kan dels försöka gå ännu långsammare framåt och se om det fungerar. Jag tror också att det är en jättebra idé att spraya feliway på toalettstolen och kanske ha en feliway-adapter inne i badrummet. Du kan också prova att byta foder till Hill's c/d urinary stress vilket brukar vara bra vid många olika problem där katter kissar på fel ställe. Hoppas verkligen att detta hjälper!

Taggar

Katt/Oro och rädsla Katt/Skötsel Katt/Trygghet Feliway Classic Spray Feliway Katt

Fler frågor och svar om Feliway Classic Spray

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever