Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Katten äter och sover hos grannen, grannen tycker det är ok!

Hej
Vi har en kattpojke på dryga året. Vi bor i villa och han fick bli utekatt i våras. Det dröjde inte länge innan han gick till en av grannarna och började äta och sova på deras inglasade altan med deras katter. Och dom katterna accepterar det. Som jag uppfattade det av grannen så fick vår kille även komma in i deras hus och äta inne med deras katter om han ville äta inne istället. Problemet ligger i att vi vill att våran katt ska äta och sova inne hos oss eller på våran inglasade altan. Vi går till grannarna minst en gång om dagen och hämtar vår katt och bär hem honom till oss. När han kommer hem så visar han att han är glad och lycklig. Spinner och ska ligga i knät och gosa.
Jag har vid upprepade tillfällen försökt att prata med våran granne om problemet men jag upplever det som att dom inte verkar ta det så allvarligt. Jag har bett dom att mota hem vår katt och spruta vatten på honom så har förstår vart han bor någonstans. Men dom tycker att han är så snäll och fin så det gör inget om han sover och äter hos dom. Dom tycker även att man inte kan pruta vatten på ett djur.
Hur kan vi göra miljön hemma trevligare för vår katt så han väljer att vara hemma framför borta i första hand? Vi har klösträd och kattlåda och mängder av kattleksaker åt honom. Vi kastrerade honom i somras delvis p.g. av att vi läst att det kunde få katten ointresserad av grannens hon katter, men det verkar inte ha gjort varken till eller från.
Tar tacksamt emot tips och idéer.
Mvh Sara

Elin svarar

Hej Sara! Tyvärr finns det nog inga tips på hur ni kan göra det mer lockande hemma hos er, ni har redan gjort massor av saker. En del katter verkar gilla att vara på olika ställen, och så länge grannarna låter honom gå in och ger honom mat så kommer han sannolikt att fortsätta att vara hos dem ibland. Att er katt är hos grannen ibland betyder inte att han inte är nöjd hemma hos er, han verkar ju trivas väldigt bra där också. Jag tror att det enda ni kan göra är att prata med grannen igen, kanske kan de åtminstone tänka sig att låta bli att släppa in honom till sig och ge mat där. Försök förklara att ni gärna vill att er katt främst äter och är inne hos er. Jag hoppas att det löser sig! Med vänlig hälsning

Taggar

Katt/Oro och rädsla Katt/Skötsel Katt/Trygghet Feliway Classic Spray Feliway Katt

Fler frågor och svar om Feliway Classic Spray

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever