Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Vår nya katt är aggressiv mot vår gamla katt

Hejsan!
Jag har en fråga angående hur jag kan hjälpa mina katter att komma överens. Vår "gamla" katt Stanley är snart 7 månader och väldigt rar(kastrerad). Vi tog nyligen över en ca ettårig honkatt (ej kastrerad) för att hennes ägare inte kan ta hand om henne längre, och vi tänkte att hon kan bli en bra kompis till Stanley.
Nu efter ett antal dagar är den nya katten fortfarande i det stadiet att hon fräser och morrar mot Stanley. Mot oss är hon bättre och lite gosig, när hon inte ser honom i närheten. Stanley har inte alls varit aggressiv mot henne utan snarare vill busa, men blir avvaktande mot henne när hon är grinig. Nu ser jag också att han börjar resa ragg lite mot henne, som han inte gjorde tidigare. Kanske som svar på hennes aggressivitet?

Kan saken att hon inte är kastrerad ha att göra med detta? Om vi åker och kastrerar henne direkt kanske det hjälper? Eller är det bara så att hon är behöver hjälp med att komma "hem" och lugna ner sig? Hjälper Fellway till det?

Tacksam för svar.

Anna svarar

Hej Jenny! Jag tycker att du ska prova med både Feliway och Zylkene därhemma. Jag tycker även att du ska ställa ut flera olika matskålar och kattlådor så de inte behöver gå för mycket in på varandras "revir". Kastration är också lämpligt av flera olika anledningar. Läs gärna fler råd vid denna typ av problem inne på vår hemsida veterinären.nu Här är en länk till en liknande fråga: http://www.veterinaren.nu/fragelada/besvarad/katt/kattsyskon-som-brakar-utan-anledning Hoppas mitt svar var till hjälp!

Taggar

Katt/Oro och rädsla Katt/Skötsel Katt/Trygghet Feliway Classic Doftavgivare Feliway Katt

Fler frågor och svar om Feliway Classic Doftavgivare

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever