Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Spray eller doftdosa?

Hejsan!
Har problem med min tonåriga hankatt. Han har lagt sig an ett nytt beteende där han skall löpa amok såfort vi går och lägger oss. Det spelar ingen roll vilken tid vi går till sängs, det är som om själva sänggåendet gör honom orolig.
Han ger sig då i kast med att klösa på allt i närheten, krafsa i varje blomma och klättra i varje bokhylla. Hans syster är dock lugn och fin.
Så fort någon av oss går ut i vardagsrummet så lugnar han sig igen. Så det är ju ett tydligt betingat beteende.
Funderar nu på att testa Feliway. Men, doftdosan eller sprayen? Kan man ta ur doftdosan på dagen? Vill ju inte slöa ner honom helt. Kanske sprayen är ett bättre alternativ?
Har även hört om preparatet Zylkene, kanske det är nåt för min kattusling?
Skulle uppskatta lite råd!
Tack på förhand.
Johanna

Marianne svarar

Hej Johanna! Varken Zylkene eller Feliway kommer att göra din katt slö. Om du vill prova Feliway skulle jag rekommendera dosan som ska sitta i hela tiden. Fundera också över orsaken till beteendet, börja med att fundera på om er katt inte blir tillräckligt aktiverad under dagen så att det är överskottsenergi som är problemet. PÄ hemsidan veterinaren.nu finns råd om hur man berikar kattens miljö under katt och beteende, läs gärna där. Det går också att leta upp någon som är duktig på kattbeteende och be om hjälp. Lycka till!

Taggar

Katt/Oro och rädsla Katt/Skötsel Katt/Trygghet Feliway Classic Doftavgivare Feliway Katt

Fler frågor och svar om Feliway Classic Doftavgivare

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever