Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Sammanföra två katter

Hej!
Jag har en katt som är ett år gammal, när vi flyttade för tre månader sen blev han orolig och kissade utanför sin låda då och då. Det har gått över nu och vi ska skaffa en kattunge. Jag funderar lite på hur jag ska göra när jag ska sammanföra katterna? Bör jag ska använda någon produkt, ex feliway?
Eller om det finns något annat jag kan tänka på? Är rädd att vår första katt är lätt stressad och kanske kommer att bli stressad av den nya katten?

MVH
Ellinor

Marianne svarar

Hejsan! Det är viktigt att ni tar reda på att er katt är helt frisk. Urinproblem som är fysiska, kan komma och gå, risken finns att det kommer tillbaka då är det dags att uppsöka veterinär. Du kan absolut använda dig av Feliway, det är bra när två katter skall introduceras till varandra. Se till att inte bara föra ihop katterna hur som helst, låt de inte sköta det själva. Gör iordning ett eget rum till kattungen och ta det långsamt. Tålamod är jätteviktigt. Låt de först bara vänja sig vid varandras dofter. Byt filtar rummen sinsemellan. Så länge som katterna är nyfikna, eller visar någon reaktion så ska ni stanna upp och inte gå framåt. När katterna bara låter respektive dofter vara då kan man gå framåt. Till exempel sätta ett nät och ett skynke istället för en dörr så att katterna långsamt kan vänja sig vid att höra varandra på andra sidan. Sen kan de se varandra korta stunder, ge gärna godis samtidigt, de ska ju associera varandra till något positivt. Det som gäller är som sagt, tålamod. Sedan är det viktigt att tänka på att katter är starka revirdjur och man måste utöka resurserna när man har fler än en katt. De ska ha minst en varsin kattlåda, flera matskålar, flera vattenskålar, flera sovplatser på olika ställen, detta är viktigt. Mat och vattenskål skall ej stå bredvid varandra och absolut inte nära kattlådorna. Kattlådorna skall heller inte stå nära varandra.

Taggar

Katt/Oro och rädsla Katt/Skötsel Katt/Trygghet Feliway Classic Doftavgivare Feliway Katt

Fler frågor och svar om Feliway Classic Doftavgivare

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever