Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Mjäll i pälsen och rinnande öga.

Hejsan!
Jag har en kanin som är lite till åren. Jag tror han är runt 6 år och har varit helt frisk innan. Nu har han börjat tappat päls vid baken och där är han väldigt mjällig. Har kollat på resten av kroppen också och han har lite grann över hela ryggen och huvudet. Det finns inge sår eller nåt på honom.
Min nästa fråga är om hans öga. Han har ett öga som rinner så himla mycket. Pälsen runt ögat är lite kladdigt och blöt.

Vad ska jag göra åt detta? Vill att han ska må så bra som möjligt fast han är lite till åren.

Mvh Camilla

Anna svarar

Hej Camilla! Jag tycker att det du i första hand bör göra är att boka en tid hos veterinär. Mjälligheten och hårlösheten kan bero på sjukdom eller exempelvis parasiter i huden. Det rinniga ögat kan bero på drag, en ögoninflammation, ett felväxt hårstrå eller tilltäppta tårkanaler mm. Det finns alltså en risk att din kanin behöver veterinär behandling snarare än hud- och pälsvårdsprodukter. Duoxos spot on är jättebra mot sk. seborré, som är en speciell form av mjäll. Men det fungerar inte om din kanin exempelvis har en infektion, ohyra eller en annan bakomliggande sjukdom. Lycka till!

Taggar

Hund/Hud och päls Hund/Skötsel Hund/Salvor, krämer och spray Katt/Hud och päls Katt/Skötsel Katt/Salvor, krämer och spray Kanin/Hud och päls Kanin/Skötsel Kanin/Salvor, krämer och spray Gnagare/Hud och päls Gnagare/Skötsel Gnagare/Salvor, krämer och spray Douxo Seb Spot-on Douxo Hund Katt Kanin Gnagare

Fler frågor och svar om Douxo Seb Spot-on

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever