Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Hur ofta furminator?

Hur ofta kan /bör jag använda min furminator på min hund? Har köpt just denna sorten här hos er och är jättenöjd med den i huvudsak men min hund fäller hela tiden, mycket fortfarande. Har använt den senaste året. Om jag använder den ofta, 1-3ggr/veckan så blir han alldeles mjällig, det kommer även av massor med mjäll i borsten och han ser dammig ut efteråt. Är den tänkt endast i samband med badning? Blir osäker på om jag använder den på rätt sett då han bara fortsätter att fälla och endast är blank i pälsen när han är nybadad. Äter Specific hundfoder som jag köper på Djursjukhuset och blev väldigt fin i pälsen när jag började med det såvida jag inte borstar honom, ?
Hunden är blandras vorsthe/wachtel, mjuk päls

Mvh, Kristina

Anna svarar

Hej Kristina! Om man stimulerar huden mycket kan den ibland mjälla mer, likaså om man badar hunden lite för ofta. Men i ditt fall hade jag nog börjat med att använda ett antimjällschampoo (duoxo eller vetriderm exempelvis) med jämna mellanrum, samt gett hunden Duoxo mjäll spot on mot mjällandet under en kort period. Se gärna vad vi har i vårt sortiment under hud och päls. Jag gissar att du redan har uteslutit att din hund har mask eller någon sjukdom som kan ligga bakom mjällandet? Specific foder är ett kvalitetsfoder som baseras på fisk. Det innehåller bra med essentiella fettsyror som hjälper huden. Ibland kan man dock ha nytta av ytterligare tillskott av fettsyror för huden, såsom hudfodret Specific omega plus, eller genom att man ger tillskott av Viacutan eller Dr Baddakys fiskolja till fodret. Vi säljer samtliga dessa produkter i butiken så se gärna igenom vårt fodersortiment om vi har det Specific foder du ger din hund idagsläget. Du kan på så vis få fodret direkt hem till dörren om det skulle vara till praktisk nytta för dig. Hoppas mitt svar var till hjälp!

Taggar

Hund/Hud och päls Hund/Skötsel Hund/Salvor, krämer och spray Katt/Hud och päls Katt/Skötsel Katt/Salvor, krämer och spray Kanin/Hud och päls Kanin/Skötsel Kanin/Salvor, krämer och spray Gnagare/Hud och päls Gnagare/Skötsel Gnagare/Salvor, krämer och spray Douxo Seb Spot-on Douxo Hund Katt Kanin Gnagare

Fler frågor och svar om Douxo Seb Spot-on

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever