Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Farligt för katt att slicka i sig duoxo mjäll spot on

Har en allergisk (atopi) katt som har klåda och tappar päls fläckvis. Hon äter kortison (2,5 mg dag) och har mjällig päls. Blev rekommenderad av veterinären att använda Douso mjäll spot on. Eftersom hon har klåda tvättar hon sig mycket och jag undrar om det är farligt för henne att slicka i sig Douxo spot on?

Anna svarar

Hej Eva! Det är helt generellt sett inte bra att hon har chansen att slicka sig där det kliar. Risken är att det hela blir värre och hon kan få tillstötande sekundära infektioner i huden pga slickandet. Slickar hon sig mycket kanske du får ha en krage på henne under en period tills klådan stillat av. Om kortisonet inte är tillräckligt för att bromsa klådan kanske man får prova ytterligare medicinsk behandling. Har ni gett eliminationsdiet? Gjort allergiblodprov? Påbörjat en hyposensibilisering? Specialschampoo (ex. pyoderm), tillskott till maten (ex. Dr Baddakys, eller Viacutan)/huden (ex. allerderm, duoxo) som bygger upp hudens skyddsbarriär samt allergidiet kan hjälpa huden vid sidan av den medicinska behandlingen. Det är inte meningen att katten ska komma åt att slicka i sig spot-on preparat. Du ska sätta det på svåråtkomliga ställen och som sagt ha krage om din katt vill slicka onormalt mycket i sin hud. Men jag har dock inte hört något om att det skulle vara farligt för katten att slicka i sig Douxon. Jag tycker dock att det är olämpligt. Hoppas mitt svar var till hjälp!

Taggar

Hund/Hud och päls Hund/Skötsel Hund/Salvor, krämer och spray Katt/Hud och päls Katt/Skötsel Katt/Salvor, krämer och spray Kanin/Hud och päls Kanin/Skötsel Kanin/Salvor, krämer och spray Gnagare/Hud och päls Gnagare/Skötsel Gnagare/Salvor, krämer och spray Douxo Seb Spot-on Douxo Hund Katt Kanin Gnagare

Fler frågor och svar om Douxo Seb Spot-on

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever