Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Rumperad trumhinna

Hej!
Min katt har efter ett veterinär besök fått en rumperad trumhinna av öronrenset OTOPROF som jag nu vill varna för!! Kattens öron var fina innan men hade en del cerum?/vax i öronen.Sedan detta hände är ingenting sig likt,min lilla katt har blivit tvångsmatad med spruta här hemma och nu stödmatas hon,äter nu en del mat från mina fingrar,torrfoder som innan varit huvudfodret har trillat ut från hennes mun trots att hon verkligen kämpat,lyckas nu ibland att få ner några sådana och en del blötmat.Snart 2mån har gått med 20dagars medicinering med Marbocyl Vet 20mg,många veckor med Prednisolon 5mg som ännu pågår,flera sederingar med spolning med koksaltlösning och ättika i örat, även hemma spolning med endast koksaltlösning minst en gång om dagen,massor med olika sorters kattmat både blöt och torr,allt för att hitta något som hon nu kan äta istället för torrfodert.Allt detta för ett öronrensmedel,vill verkligen att det uppmärksammas vad som kan hända vid användade av detta,min katt är inte det ända djur som skadats,även andra har råkat illa ut med allt lidande som det innebär för både djur och ägare!!!!! Nu till min fråga.Vad anser ni om att nu använda CERUMAURAL i detta läge?Har idag åter varit hos veterinären som sederade och spolade hennes öra igen eftersom det trots allt hela tiden bildas nytt "slem" i mellanörat.Ska tillbaka för ny sedering och spolning om en vecka och fram tills dess då själv droppa CERUMAURAl i hennes öra. Kan detta skada trumhinnan ytterligare,eller är det säkert att använda i detta fallet?? Är av förståeliga skäl nu väldigt rädd för att "stoppa" saker i hennes öra som kan tänkas förvärra allt,hennes öra verkar vara lite bättre nu sa vetr idag men "slemmet" måste bort.Vill påpeka att detta inte är min veterinärs fel utan skadan har kommit av öronrensmedlet! Mycket tacksam för svar från er blir jag en trött,ledsen och orolig matte till en otroligt snäll kattflicka.
MVH Jane

Elin svarar

Hej! Vad ledsamt att din katt har fått sådana problem med sina öron. Jag har varit i kontakt med tillverkaren av otoprof, drbaddaky (tele 0571-202 30, du får väldigt gärna kontakta dem och prata med dem själv också och tala om ifall du känner till fler fall där otoprof ska ha orsakat en skada på trumhinnan). När det gäller otoprof står det i bruksanvisningen att det inte ska användas vid sprucken trumhinna och att det kan ge problem ifall preparatet används vid sprucken trumhinna. Om jag förstår det rätt så har otoprof hamnat i mellanörat på din katt och orsakat problem? Generellt har katter känsliga öron, och jag tror att det är helt omöjligt att säga om det är oroprof som har orsakat skada på trumhinnan, eller om örat redan var irriterat och skört så att även vanligt vatten vid en öronsköljning hade gett skador på trumhinnan och orsakat samma problematik. (Vanligt vatten som hamnar i mellanörat kan också orsaka stora problem för katten). När det gäller cerumarual, så står det i bruksanvisningen att det anses ha god säkerhet vid rupturerad trumhinna. Jag hoppas att din katt snart blir bättre!

Taggar

Specific/Hundfoder Specific/Kattfoder Hund/Öron Hund/Skötsel Hund/Sköljvätskor Katt/Öron Katt/Skötsel Katt/Sköljvätskor CerumAural Specific Hund Katt

Fler frågor och svar om CerumAural

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever