Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Doseringar mat

Hej!
Min strävhåriga tax på 2,5 år och 12,5 kg (lång och hög) äter 6dl venison / sensetive. (När han jagar så har han inte så mkt aptit-äter mindre).
Enligt era rekommendationer är den mängden rek till en hund på 80 kg. Räknar jag att han skall få foder motsvarande 2-3% (375g) av kroppsvikten så är det fortf för mkt, han får 585g! Om han får 585g för att hålla hullet, kanske han har fel foder??

Elin svarar

Hej! Det måste ha blivit något tokigt i rekommendationen. Angivelsen 2-3% av kroppsvikten gäller de flesta färskfoder (man bör dock alltid följa det som står på förpackningen eftersom det kan variera lite från färskfoder till färskfoder). För torrfoder är det inte samma doseringsanvisning, utan även där bör man följa det som står på förpackningen. Det viktigaste är dock att titta på hundens hull och dosera mängden därefter, fodermängden på förpackningen är gjord för att vara vägledande. Hör gärna av dig igen direkt till kundtjänsg (info@vetoo.se) och tala om vart du har hittat den felaktiga rekommendationen (eller om det är vi som har missförstått någon tidigare fråga och svarat fel) så försöker vi reda ut det! Med vänlig hälsning

Taggar

Hund/Hundfoder Hund/Friskfoder Brit Care Venison/Sensitive Brit Care Hund

Fler frågor och svar om Brit Care Venison/Sensitive

10% rabatt
Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever