Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Varför behöver en hund mer vitaminer än en människa?

Jag läser i innehållsdeklarationen på Aptus Multi Dog Vita, och jämför den med innehållet i en vitamintablett för människor (MittVal/Sport); det är högre innehåll av i stort sett varje vitamin och spårämne i hundvitaminerna än i människovitaminerna. Jag är lite nyfiken på varför?
Vill gärna passa på att fråga också om min hund, 8 år gammal, ca 40 kg tung, bör äta den rek dosen av MultiDog, vilket är 4 tabletter om dagen. Han äter annars Eukanuba helfoder för vuxen hund (inget lightfoder), promenerar 2-3 timmar dagligen. Anders Hallgren rekommenderar i en bok vitaminer till äldre hundar, även om de äter helfoder - det vore intressant att höra er åsikt!
M v h Helena

Marianne svarar

Hej Helena, tack för din fråga! Hunden och människan är inte identiska! Precis som hund och katt inte ska ha samma mängder vitaminer och mineraler pga olika förutsättningar rent biologiskt avseende matsmältningsapparaten och den föda de historiskt anpassats till. Jag kan inte förklara vad man grundar sig på hos människa â?? men hos hund och ang. vitamininnehållet i Multidog så är det beräknat till halva dagsbehovet hos hund. Rekommendationerna finns utarbetade i NRC (national research center) s rekommendationer avseende de behov hundar i olika åldrar och dräktighetsstadier har baserat på den forskning som finns gjord. Rent generellt brukar vi inte rekommendera ett tillskott av vitaminer till hundar som enbart äter ett fullfoder, men om man drygar ut det med matrester så skall dosen vitaminer anpassas i relation till det. Det kan ockjså vara så att vissa individer inte tillgodogöär sig fodret och då skulle må bra av ett tillskott.

Taggar

Hund/Kosttillskott Aptus Multidog Tabletter Aptus Hund

Fler frågor och svar om Aptus Multidog Tabletter

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever