Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Rädsla vid möte + åskliknande ljud

hej,
Jag har en Bearded Collie hane (kasterad vid 11 mån ålder). Han är nu 1år 6 mån. Han har råkat ut för ett åsknedslag nära sig i juni vid promenad samt att han för 3 veckor sedan slets sig loss och fick en bänk efter sig i sitt koppel. Båda händelserna blev han mycket rädd.

Nu reagerar han med oro vid ljud inne och ute. Han skäller på okända personer som springer, går cyklar ute. Om han inte är kopplad springer han nu skällande, morrande emot dem. Han har aldrig gjort detta förut.
Kan halsbandet hjälpa honom och oss att få honom lite tryggare i utemiljö, igen? Jag vill så gärna ha möjlighet att ha honom okopplad i skog och mark utan att han skrämmer människor vi möter.
OM ja, hur ska jag använda halsbandet? När? Hur länge?

(jag förstår också att jag måste träna honom....)

mvh

Cathrine Beyer
Cathrine Beyer

Marianne svarar

Hejsan! Ja som du själv skriver så behöver du tillsammans med hjälp av både DAP och Zylkene, som jag skulle rekommendera att använda också, behöver ni kontakta en hundtränare och få hjälp med hur ni ska träna och hantera hans problem. DAP kan ni sätta på när som helst sedan bör det sitta på så länge som det räcker och man säger upp till en månad. Jag skulle även rekommendera att ni under träningen ger Zylkene, det har en rogivande effekt. Det är ett kompletteringsfoder till hud som innehåller ett medel som framställs ur komjölk. Det är välkänt att mjölk ger en avslappnande effekt. Zylkene är ett pulver som man strör över maten. Det går jättebra att kombinera både DAP och Zylkene. Vill ni dock veta om något av de har effekt, bör ni använda det separat först för att se vilket som hjälper.

Taggar

Hund/Oro och rädsla Hund/Skötsel Hund/Trygghet Adaptil Halsband Adaptil Hund

Fler frågor och svar om Adaptil Halsband

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever