Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Ylande vid barnskrik

Hej! Vi har en dvärgpinscher tik på snart 6 år, hon ylar väldigt när vår son blir ledsen. Vi har försökt med att säga till henne, låta henne vara men inget hjälper. Det är otroligt jobbigt för oss, men även för henne. Hon kissar ibland på mattor här hemma. Det gjorde hon även innan vi fick barn.
Skulle adaptil fungera på henne kanske? Iså fall ett sådant man sätter i väggen eller halsband? Eller har ni något annat tips?
Mvh Jessica

Anna svarar

Hej Jessica! Din hund låter stressad så jag tror att adaptil i kombination med zylkene vore bra för henne. Jag föredrar att kombinera dessa preparat. Du skulle nog ha bäst hjälp av adaptil halsband eftersom det då ger lugn till din hund oavsett var hon befinner sig. Du kan dock kombinera halsbandet med adaptor/spray i den del av ert hem där hon befinner sig mest (alternativt där hon oftast utsätts för barnskrik som triggar hennes kissande och ylande). Det kan vara stressande för en hund med nytillskott i familjen, speciellt om hunden i grund och botten är en stressig typ. Glöm inte att fortsätta ge henne sin egentid med er utan bebis (typ en promenad med lite lydnadsövningar eller liknande) så ni bygger upp er relation och stärker hennes självförtroende. Massage ca 10 minuter morgon och kväll har också lugnande effekt på stressade hundar. Skapa gärna en trygg plats (typ koja/hundsäng/krypin) därhemma dit hon kan dra sig undan barnskrik och få vara ifred när hon själv vill. Ha gärna adaptil i detta område och låt inte barnen komma till henne när hon dragit sig undan till sin egen lilla viloplats. Jag gissar att ni själva blir påverkade både av barnskriket i sig och hennes ylande ovanpå detta. Kanske vore det därför en idé att prova att be henne gå och lägga sig i sitt eget krypin under tiden ni tar hand om det ledsna barnet. På så vis slipper ni ha en ylande hund svansande kring fötterna när ni själva är upprörda och hon förstår lättare att barnagråten inte har med henne att göra och kan bättre slappna av. Det ska dock sägas att ylande vid somliga skarpa ljud (typ barnskrik, ambulanser mm) inte nödvändigtvis behöver bero på stress, men utifrån ditt mail får jag känslan av att din hund är stressad och att ni tillsammans bygger upp en ond spiral av stress och frustration. Hoppas ni hittar en lösning. Ta råd av en beteendevetare om ni inte får bukt med problemet på egen hand. God Jul!

Taggar

Hund/Oro och rädsla Hund/Skötsel Hund/Trygghet Adaptil Doftavgivare Adaptil Hund

Fler frågor och svar om Adaptil Doftavgivare

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever