Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Hund kissar inne

Jag har passning av hundar. En bordercollie hane 3år ej kastrerad. Inga problem. En lagotto hane 8år kastrerad. Efter jag haft lagotton i en månad, börjar han kissa inne. Detta har nu hänt två dagar i rad och det är stora pölar. Första ggn såg jag inte när det hände, men andra ggn hade vi varit ute på tomten och lekt och jagat snöbollar. Därefter gick jag ca en halvtimme och rastade båda hundarna. Vi kom in, jag satt i soffan, åt på en smörgås. Lagotton sitter mitt emot mig och tittar. Han får ingenting. När jag tagit sista tuggan, går han iväg och en meter från mig lyfter han benet på mattan och kissar. Jag skriker nej, men han fortsätter. Får ut honom genom dörren och han sätter sig i snön och bara tittar på mig. Flyttar sig inte och när jag torkat upp tar jag in honom. Han sitter på samma plats. Han går in i köket och lägger sig under bordet med baken mot mig.
Jag upplever honom som en lugn harmonisk hund och han har humor. Husse säger detta har aldrig hänt tidigare. Han var på pensionat vissa dagar innan han kom till mig. Han är högst i rang.
Kunde han bli stressad av att leka i snön? Brukar tydligen inte göra det. Han är överviktig. Men jag upplevde att han tyckte det var roligt med snöbollar.
Eller har han separationsångest från familjen?
Och varför har allt fungerat i en månad innan detta hände?
Ingen infektion finns.
Vad ska jag göra? Älskar denna kille och vill så gärna ha honom kvar.
Med vänlig hälsning,
Margareta Hedin

Karin svarar

Hej Margareta Det finns väldigt många orsaker till att hundar kissar inne. En anledning i det här fallet kan ju vara att han åt väldigt mycket snö när han lekte och sen helt enkelt inte kunde hålla sig. Du skriver att det inte finns någon infektion, då antar jag att ni varit hos veterinären och undersökt honom. Det finns ju ett stort antal sjukdomar som kan göra att hunden har svårt att hålla urinen. Men eftersom han är kastrerad så är det ju en tänkbar anledning att han helt enkelt är inkontinent pga kastrationen. Det kan dyka upp 2 veckor eller 8 år efter ingreppet är gjort och man kan prova att behandla medicinskt. Men då måste man först utesluta andra fysiska sjukdomar. I övrigt kan du läsa vår artikel om hundar som kissar inne och se om några av tipsen där kan hjälpa. Den kommer att läggas upp på www.veterinaren.nu inom någon dag. Lycka till!

Taggar

Hund/Oro och rädsla Hund/Skötsel Hund/Trygghet Adaptil Doftavgivare Adaptil Hund

Fler frågor och svar om Adaptil Doftavgivare

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever