Vi använder cookies för att spara din kundvagn, val och inställningar på sajten. Genom att fortsätta godkänner du detta.  Mer information
Jag accepterar cookies

Hundmat / Magbesvär

Hej! Jag har en blandras - Dansk svensk gårdshund/ tibetansk terrier på snart 4 år. Han är gasig i magen , fiser flera gånger om dagen ( luktar som hans mat, men avföringen är sällan lös.), öm i den, och jag undrar vad han ska ha för mat samt hur mycket. Han är kräsen, har provat flera olika både torr och färsk foder. idag äter han pedigree oxkött. det går ner 3/5 gånger, beroende på när man ger han mat och vad han har gjort på dagen. Men han vill ändå stå och tigga. Kattmaten är nått han väljer före de mesta vi har gett han ( då är det iams oranea eller blå påse) som han ätit av. Han kan även låta bli att äta många hund godis sorter, men frolic och lamm/ris godis från dogman samt leversnittar är nått han gillar. Han tappar mycket päls året om, men är inte gles eller har kala fläckar. Han är en orolig hund, lätt stressad, ska va med hela tiden och har lite kontrollbehov så han har lite svårt att varva ner.

Elin svarar

Hej! Jag skulle börja med att prova att ge mat lättsmält mat för hundar som har känslig mage, t ex Eukanuba Intestinal, Hills i/d, Royal Canins Intestinal eller Specifics CID. Du hittar våra foder för känslig mage på den här länken (undvik de som heter low fat, de är för andra andra tillstånd) https://vetzoo.se/hund/hundfoder/veterinarfoder#!alder=all&konsistens=all&omrade=Mage+och+tarm&pris=all&sort=pop&tillverkare=all När det gäller mängden mat så följer du det som anges på påsen. Det är ganska vanligt att hundar med magkatarr och andra magproblem är kräsna och inte alltid äter upp sin mat, samt att de kan tigga efter mat som är godare än den som de får serverad, Om det inte hjälper med mat för känslig mage eller om han äter så dåligt att han tappar i vikt eller om han verkar ha stora problem/smärtor av sin mage så tycker jag att du ska boka tid till veterinär för hjälp. Om han är väldigt stressad kan det också vara idé att prova t ex Adaptil. Det kan också vara klokt att kontakta en duktig hundtränare/hundbeteendevetare som kan hjälpa dig med hur man kan träna din hund att lättare komma ned i varv. Jag hoppas att detta kan vara till hjälp!

Elin

Elin Lindell

Taggar

Adaptil Doftavgivare Adaptil Hund/Trygghet Hund/Skötsel Hund