Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Vilket foder ska jag välja?

Hej!
Jag har en labrador (hämtad från Grekland, utan stamtavla) som jag tidigare gav Acana Puppy Large Breed. Nu är hunden 15 månader och jag har gått över till Adult large breed.

När hunden fick valpfodret hade han mycket glansig och fin päls, men sedan jag bytte till Adult large breed har pälsen liksom tappat lyster. Ger jag honom rätt foder nu? Finns det något annat foder som skulle passa bättre?

Jag tyckler det är synd att hans fina päls nu blivit mattare i färgen (svart). Finns det kanske något jag borde ge honom som kosttillskott, eller blir pälsen helt enkelt mattare när valpen blir stor?

Borde jag välja någon annan sort av Acana fodret, eller byta helt?

Tack på förhand,
/Stefan

Anna svarar

Hej! Det kan vara foderbytet som orsakar den mindre glansiga pälsen men det kan även bero på sjukdom eller hormonpåverkan mm. Om han inte fungerar optimalt i magen eller har dålig ork eller är svår att hålla i rätt hull etc tycker jag det vore klokt att boka en tid hos veterinär. Är han kastrerad? Isåfall kan det vara en del i förklaringen. Likaså kan årstiden och fällningen har betydelse för hur hans päls ser ut. Om du inte tycker att han fungerar optimalt på det nya vuxenfodret hade jag tyckt det kan vara en idé att prova ett annat foder. Vilket som kommer fungera bäst är svårt att gissa. Du får prova dig fram. Spontant hade jag valt ett foder som heter något i stil med "derma" eller "sensitive skin", eftersom dessa foder stöttar huden och pälsen lite extra. Exempelvis James Wellbeloveds foder brukar vara bra för huden och ProPlan, Science Plan och Eukanuba har speciella foder för huden. Man kan även med fördel ge tillskott av essentiella fettsyror vid sidan av maten eftersom det hjälper till att boosta huden ytterligare. Exempelvis Viacutan eller dr Baddkys fiskolja. Lycka till!

Taggar

Acana/Hundfoder Acana/Kattfoder Hund/Hundfoder Hund/Friskfoder Acana Adult Large Breed Acana Hund

Fler frågor och svar om Acana Adult Large Breed

Fri frakt
Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever