Vi använder cookies för att spara din kundvagn, val och inställningar på sajten. Genom att fortsätta godkänner du detta.  Mer information
Jag accepterar cookies

Osäker Hund Som Gör Utfall Och Klarar Inte Av Andra Hundar

Jag har en fråga gällande hundar som inte gillar andra hundar. Jag har en adopterad hund som blev biten dagen innan han kom till oss. Som vanligt kom han till oss och brydde sig inte om något första månaden då han var osäker. Hundar, skrik, ja ingenting reagerade han på, lite som en van gatuhund, men det berodde på att han kände sig otrygg. Ju mer han kände sig som hemma desto mer aggresiv blev han mot andra hundar och kan bli som galen på håll så fort han ser en hund, men ibland så skäller han och sedan vill han bara fram och nosa och se vad det är för hund. Det är inte ofta det hänt men vi försöka öva. Men först var det bara på stigarna omkring där vi bor men nu är det även på nya ställen. Men som sagt vi har gjort framsteg men verkar inte kunna få bort agressionen trots att vi hittat några vänner. Jag undrar om det där bitet dagen innan han kom hit kan gjort honom så, eller om han kanske var så från början. Det jobbiga är att vi som ägare måste ha full uppsyn under hela turérna så vi ser att inte en hund kommer emot oss där vi går, för då blir han alltid morrig, skällig och gör utfall. Min känsla är att han alltid kommer hata andra hundar. Jag skulle göra vadsomhelst för att få bort det. Hört talas om Adaptilt halsband samt Zylkene är det något vi kan ha medans vi fortsätter träna?

Karin svarar

Hej Tyvärr tror jag inte att Adaptil eller Zylkene skulle hjälpa er så mycket, men det är inte omöjligt så klart. Jag tror dock att det är bättre att ni satsar på att få hjälp av en duktigt hundtränare. Det brukar gå att komma tillrätta med dessa problem i de allra, allra flesta fall om man bara får hjälp att göra på rätt sätt. Jag tror inte att övergreppet/att han blev biten innan han kom till er har någon väsentlig betydelse för hans beteende. Jag vet ju inte var i landet ni bor, men ni kan kontakta tex Eva Bertilsson, www.carpemomentum.nu eller Marie Fogelquist, www.house-of-learning.se. Om de inte finns i närheten av er så kan de rekommendera en duktig hundtränare som tränar med positiva och rättvisa metoder i er närhet. Lycka till!

Karin

Karin Augustsson

Taggar

Zylkene Vetoquinol Hund/Trygghet Hund/Skötsel Hund Katt/Trygghet Katt/Skötsel Katt