Vi använder cookies för att spara din kundvagn, val och inställningar på sajten. Genom att fortsätta godkänner du detta.  Mer information
Jag accepterar cookies

Oro

Vår westhighland white terrier 10 år kan plötsligt inte vara ensam hemma. Inte ens 10 minuter och är då helt blöt över hela huvudet och andas häftigt. Husse har sedan 2 månader från att ha varit i full gång hamnat på äldreboende och kommer inte hem mera. Jag har tagit med hunden till husse men det hjälper inte. Vad ska jag göra?

Karin svarar

Hej Vilken jobbig situation du hamnat i. Först att din man (?) blivit så sjuk och att er hund nu blivit så orolig. Om det är så att problemen med att vara ensam började i samband med att husse flyttade så kan man nog utgå ifrån att det beror på detta, men om det inte hänger ihop i tid tycker jag du ska låta en veterinär undersöka er hund för att se så han inte har ont eller mår dåligt på något sätt. Jag tror att en del i att han är orolig är att du inte mår bra. Hundar är väldigt observanta och inkännande. Sannolikt så kommer det att bli bättre när tiden går och dina rutiner blir vana för hunden. Under tiden så kan du prova att ge din hund Zylkene och kanske också sätta in en doftavgivare med lugnande feromoner, Adaptil, hemma. En del andra tips om hur du kan hantera hans separationsångest hittar du i min artikel här: http://www.veterinaren.nu/hund/bra-att-veta/beteende/ensamtraning-och-separationsangest-hund Hoppas detta var till hjälp och att du och er hund hittar nya former för ert liv tillsammans utan husse!

Karin

Karin Augustsson

Taggar

Zylkene Vetoquinol Hund/Trygghet Hund/Skötsel Hund Katt/Trygghet Katt/Skötsel Katt