Vi använder cookies för att spara din kundvagn, val och inställningar på sajten. Genom att fortsätta godkänner du detta.  Mer information
Jag accepterar cookies

Honkatten Kissar Där Hankatten Sovit Inne!

Hankatten fanns i hemmet ngr är innan honkatten skaffades. De gillar inte varandra direkt och honkatten jagar hankatten och smyger mycket på honom och anfaller när han minst anar. Dessvärre har honkatten börjat kissa på alla platser hankatten sovit, såsom i skinnsoffan, på köksbordet, på köksbänken mm. Hur gör man för att få henne att sluta med detta och hur gör man för att få bort kattkisslukten? Hon är steriliserad. Tacksam för svar, för detta är rena mardrömmen för oss.

Anna svarar

Hej! Jag förstår att det är fruktansvärt jobbigt för er. Sök gärna inne på frågearkivet på veterinären.nu. Det finns jättemånga svar som täcker samma problematik. Prova gärna Feliway och Zylkene. Ha fler kattlådor än antalet katter hemma och se till att alla katterna har en trygg lugn plats dit de kan dra sig undan och slippa varandra. Hindra henne från att vara på de platser som hon börjat kissa på när hon är oövervakad (för att bryta mönstret). Tvätta ren jättenoga så inga urindofter finns kvar. Prova ev piss off eller liknande efter noga rengöring. Jag rekommenderar dessutom att ni bokar tid för undersökning hos veterinär. Det är viktigt att utesluta sjukdom såsom urinvägsbesvär eller urinkristaller. Lycka till!

Anna

Anna Olverling

Taggar

Feliway Classic Doftavgivare Feliway Katt/Trygghet Katt/Skötsel Katt