Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Feliway Classic Doftavgivare

Feliway Classic Doftavgivare användas för att kontrollera och förebygga så att katten inte upplever rädsla och oro. Feliway förmedlar en känsla av lugn och trygghet, perfekt exempelvis vid veterinärbesök och högtider som nyårsafton eller introduktion av en ny familjemedlem. Mer info

295 kr
  •   Gratis hemleverans över 500kr!
  •   Fria returer - 30 dagars öppet köp
  •   Leverans inom 1-4 vardagar

Egenskaper

Feliway är en feromonlösning som är en syntetisk motsvarighet till kattens ansiktsferomon. Katter avsätter ansiktsferomoner genom att gnida sitt huvud, från sidan på kinden till nederdelen av örat mot föremål som den vill markera. När katten känner sig trygg i sin omgivning visar den detta genom att ”ansiktsmarkera” mot t.ex. möbler, dörrkarmar och gardiner, varvid ansiktsferomonet avsätts på föremålet. Ansiktsferomonerna förmedlar en känsla av välbefinnande, lugn och trygghet.

När det inträffar en förändring i kattens omgivning eller om katten känner sig ängslig, kan dess beteende förändras. Otryggheten kan ta sig uttryck som urinmarkeringar, klösningar, minskad aptit och dämpad leklust eller att katten drar sig undan och blir skygg. I dessa situationer kan Feliway hjälpa katten att återfinna sin naturliga balans. Kattens ansiktsferomoner är artspecifika och har ingen effekt på människor eller på andra djurarter än katt. Feliway är inte ett läkemedel.

Har du problem mellan katter väljer du Feliway Friends, har du problem med kattens revir väljer du Feliway Classic.

Användning

  • Förhindra urinmarkering
  • Förhindra vertikala klösningar
  • Tillvänjning till nya miljöer eller nytt hem, kattunge och katt
  • Kattpensionat/Kattdagis
  • Ny familjemedlem eller husdjur
  • Förbättra relationen mellan katter
  • Den oroliga gamla katten

Bruksanvisning

Avlägsna locket på flaskan. Skruva på flaskan på doftavgivaren, dra åt försiktigt. Refillflaskan skall sitta rakt under doftbollen. Sätt doftavgivaren i ett elektriskt uttag. Doftavgivaren skall placeras i ett vägguttag med helt fritt utrymme ovanför och med minst 50 cm fritt utrymme vid vardera sidan av doftavgivaren. Placera ej under/bakom möbler, fönsterbräden, gardiner eller vid sidan av utskjutande föremål. Doftavgivaren har full effekt efter ett dygn.

En doftavgivare täcker ca 50-70 kvm och varar i ca 4 veckor. En doftavgivare kan återanvändas 5 gånger. Placera Feliway Doftavgivare mitt i kattens territorie.

Innehåller

Syntetisk analog till kattens ansiktsferomoner 2%
Hjälpämne (högrenad paraffinolja) 100 g

Frågor om Feliway Classic Doftavgivare

Recensioner

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever