Vi använder cookies för att spara din kundvagn, val och inställningar på sajten. Genom att fortsätta godkänner du detta.  Mer information
Jag accepterar cookies

Foder Efter Specific Digestive Support?

Hej! har en mallevalp på 7 månader, fått detta foder ordinerat av vet. Han har nästan under hela tiden han fått fodret haft klåda så nu undrar vi ifall det kan vara fodret. Magen har stabiliserat sig något, dock så har han sina dåliga dagar med lös avföring och han har väldigt mycket gaser, beror det på fodret? Vilket foder kan ni rekommendera så vi kan få bort klådan? Slutligen..när slutar man ge mat 3 ggr per dag?

Anna svarar

Hej! Du behöver inte ge mat 3 gånger om dagen om du inte vill. Se på din hund hur den själv fördelar sina måltider och sin hunger och anpassa foderrutinen utifrån hundens behov. Det kan vara klokt att ge mat vid flera måltider om hunden är mycket ung eller om hunden har ett magtarmproblem. annars är det framförallt mängden mat per dygn som är viktig att hålla under kontroll. Jag tycker du ska kontakta din veterinär eftersom det låter som om hunden inte riktigt svarar önskvärt på behandlingen. Jag vet inte vad ni utretts för i grunden, men det låter inte som ni kommit till botten med besvären än. Man kan behöva utreda magtarmsystemet vidare med exempelvis avföringsprov, blodprov, ultraljud, gastroskopi och vävnadsprover. Vissa hundar har även klåda och magbesvär i kombination vid allergier så det kan också vara något att ha i bakhuvudet. Då ger man ofta ett annat slags foder, exempelvis Specific cdd-hy eller Royal Canin Hypoallergenic. Men allt detta är saker du bör diskutera med din egen veterinär som är insatt i din hunds sjukdomshistoria. Lycka till!

Anna

Anna Olverling

Taggar

Specific™ Food Allergy Management CDD-HY Specific Hund/Veterinärfoder Hund/Hundfoder Hund