Vi använder cookies för att spara din kundvagn, val och inställningar på sajten. Genom att fortsätta godkänner du detta.  Mer information
Jag accepterar cookies

Valp Eller Juniorfoder

Hej! Jag hämtade min valp (bc) i helgen och fick medskickat fourfriends junior large breed. De hade gett valpfoder innan men på rådgivning av er bytt till juniorfodret p.g.a. att valparna var lösa i magen. Nu är hon inte lös i magen men däremot konstant hungrig fast hon får lite mer än vad fodergivan anger (fin i hullet är hon dock). Hon kommer inte bli large breed utan beräknad slutvikt är 15-17 kg. så till min fråga - kan jag återgå till puppy för att få lite mer fett och lite mer mättnad och att hon får i sig tillräckligt? Fråga 2 - eftersom hon är så matglad kan jag ge henne ngt annat att tugga på som inte gör henne fet ex morötter eller ngt?

Karin svarar

Hej Väldigt många valpar (och vuxna hundar) är extremt hungriga oavsett hur mycket mat de får, så det är inte alls säkert att det beror på maten. Jag tycker det är bättre att hon fortsätter äta Junior Large Breed även om hon inte är "storvuxen". Det eftersom border collie tillhör de raser som har problem med en del utvecklingssjukdomar i skelettet och du minskar risken för utveckling av dessa genom att ge henne ett foder avpassat för lite långsammare tillväxt. Det är också av yttersta vikt att hon inte är för rund, utan hon skall de närmaste två-tre veckorna bli slank. Du ska känna revbenen lätt på sidan av bröstkorgen och hennes valpmage skall försvinna. Om du absolut vill kan du byta till Puppy, men ge det inte längre än till hon är tre månader gammal i så fall. Du kan absolut ge henne morötter, vitkål, tuggben, klövar osv att tugga på om hon är hungrig. Lycka till!

Karin

Karin Augustsson

Taggar

FourFriends Puppy FourFriends Hund/Friskfoder Hund/Hundfoder Hund