Vi använder cookies för att spara din kundvagn, val och inställningar på sajten. Genom att fortsätta godkänner du detta.  Mer information
Jag accepterar cookies

Tvångsmata En Katt

Hej, Min katt är 7 år. Den vill nu knappt äta och dricka och blir smalare och sjyffggare och segare. Jag har tvångsmatat den med en spruta mjukt vetr foder samt lite annat näringsrikt och gott. För 2 v sedan var vi tvugna avliva hennes kattkompis pga allvarlig leverstörning där inget fanns att göra mer. Det var hemskt sorgligt....Jag tror min katt nu har sorg och är förvirrad. Den har ett lite skört psyke tror jag. Hur ska man tänka här ? Jag ger vatten och foder men jobbar ju också och katten stirrar på mig och vill inte - men jag är mer envis. Status går fram o tillbaka. Det mjuka fordret fastnar I pälsen (Norsk skogatt). Jag håller på att bli helt galen ???

Anna svarar

Hej! Jag beklagar verkligen sorgen. Jag blir dock väldigt orolig över din katt som nu matvägrar och magrar av. Det finns i mina ögon bara en korrekt sak att göra i ett sådant här läge. Det är att ta katten till veterinär så snart som bara möjligt för en ordentlig undersökning. Det låter inte alls bra utifrån ditt mail. Fram tills veterinärundersökningen måste du fortsätta att tvångsmata och tvångsvattna din katt. Små portioner ofta. Vad katten äter spelar faktiskt mindre roll i detta läge, i första hand måste katten får i sig något som helst. Ring till en veterinär som har jouröppet på direkten och diskutera huruvida din katt bör komma in akut eller om det kan vänta tills det blivit vardag. det går inte att besvara den frågan per mail, men utifrån vad du skrivit tror jag tyvärr att det kan vara så illa däran med din katt att den måste få vård väldigt snart, men jag hoppas såklart att jag tar fel. Lycka till!

Anna

Anna Olverling

Taggar

Reconvalescent Cat Pasta Aptus Katt/Kosttillskott Katt