Vi använder cookies för att spara din kundvagn, val och inställningar på sajten. Genom att fortsätta godkänner du detta.  Mer information
Jag accepterar cookies

Torrfoder För Känslig Mage

Vi har en kastrerad schipperke hane på 7 år. Sedan han kastrerades för fyra år har han ätit en mix av Robur och Royal Canin Mini Sterilised, 50/50. Han har ätit Robur sedan han var valp. De senaste två åren har vi märkt att han fått känsligare mage, vilket inneburit att vi bla tagit bort alla rökta ben. Han får bara neutrala. Vi har varit hos veterinär, inget fel på honom förutom en känslig mage. Vi har dock funderat på hans foder, att ta bort Robur och ha en mix mellan Royal Canin Mini Sterilised och Royal Canin Hypoallergenic. Han har ätit Hypoallergenic tidigare när magen varit i olag och den har haft positiv effekt. Vad anser ni och vad skulle vara en bra fördelning mellan Mini Sterilised och Hypoallergenic?

Elin svarar

Hej! Många hundar med känslig mage fungerar bra på hypoallergenic, så det kan vara klokt att gå tillbaka till om er hund fungerat bra på det tidigare. Ett förslag kan vara att låta er hund äta endast hypoallergenic tills han är helt bra i magen (det finns moderate calorie om er hund har lätt att gå upp, jag länkar till den längst ned i svaret). När er hund är bra i magen så provar ni att gradvis blanda in Mini sterilised och ser om det fungerar, om det fungerar bra kan ni själva välja förhållandet mellan fodrena. Om man vill göra det enkelt ger man 50% av varje, dvs ge halva rekommenderade dagsmängden av vardera fodret. En annan sak som ibland kan vara till hjälp är tillskott med goda bakterier, titta t ex på fortiflora eller enterochronic på länken nedan. Veterinary Diets Dog Hypoallergenic Moderate Calorie https://vetzoo.se/hund/kosttillskott#omrade=mage-och-tarm&kategori=hund.11&kategori=kosttillskott.77 Jag hoppas att detta kan vara till hjälp!

Elin

Elin Lindell

Taggar

Veterinary Diets Dog Derma Hypoallergenic Royal Canin Hund/Veterinärfoder Hund/Hundfoder Hund