Vi använder cookies för att spara din kundvagn, val och inställningar på sajten. Genom att fortsätta godkänner du detta.  Mer information
Jag accepterar cookies

Spannmålsfritt Foder

Hej, våran snart 2åriga tik går just nu på Royal Canin hypoallergenic då hon blev väldigt sjuk i januari. Hon har alltid haft problem med magen sedan hon var valp. Hon har problem med kräkningar och matvägran. Hon är extremt kräsen då de gäller mat. Hon är undersökt av veterinär i januari då hon var sjuk och de var då hon började gå på fodret, hon går på både torr och blötfoder just nu. För stunden äter hon bra, men det är kämpigt. 1dl åt gången då hon vägrar äta om man lägger mer än det i skålen, hon äter mer om man fyller på när hon ätit upp. Hon tvekar ofta med att äta. Hon gick på kortison, B12 sprutor och folsyra tabletter när hon var dålig. Men hennes veterinär har sagt att vi kan gå över till ett vanlig foder. Men jag är rädd för att exprimentera allt för mycket med hennes mage då den är väldigt känslig. Hon gick på färskfodret Vom innan hon blev sjuk och det är nog de fodret hon ätit som bäst förutom då hon var valp. Men hennes veterinär var rädd att det var de fodret som gjorde henne dålig, så hon rekommenderade att inte ge henne färsk foder. Vi vill absolut inte ge henne något foder med spannmål i och gärna ett foder om innehåller B12 då hon har risk att få brist på det igen. Så vilket foder skulle ni rekommendera, eller skulle ni rekomendera att fortsätta ge henne hypoallergenic trots att vi ibland inte får i henne allt hon behöver. Hon väger helt ok nu, då vi fått upp henne nästan 3kg, är rädd för att hon ska gå ner i vikt igen om hon börjar matvägra. Sen tänkte jag fråga om ni har något tips på ett godis som hundar med känslig mage kan äta? Gärna ett som inte innehåller en massa grejer utan är rent kött tex.

Elin svarar

Hej! Det är klokt att inte börja prova en massa olika foder i nuläget! Med tanke på att din hund har lång sjukdomshistoria så vågar jag inte rekommendera något specifikt foder, eftersom jag varken känner till sjukdomshistoria, medicinering eller vad de foder som hon ätit tidigare under sitt liv har innehållit. Du behöver kontakta din behandlande veterinär och höra om hon/han har någon specifik åsikt angående foder. Fram tills dess är det klokt att fortsätta med hypoallergenic. Om det är ok med er veterinär så kan ett alternativ vara att gå hjälp att laga mat själv till er hund, kolla isåfall med Marie Sallander som är erkänt duktig på detta: http://sallanderconsulting.com/ När det gäller B12 så känner jag inte till att det finns något foder som har så höga mängder B12 att hundar som har problem med upptaget av B12 får i sig tillräckligt, då brukar det vara bättre att ge tillskott (ibland använder man sig av tabletter med B12). Om din hund har varit dålig till och från under lång tid så kan det vara så att hon har problem med något som liknar människans IBD, isåfall kan det vara klokt att gå vidare med undersökning av magsäck och ev tarm med fiberendoskop samt biopsitagning (görs under narkos), om du vill kan du höra med din veterinär om detta. Jag hoppas att din hund mår bättre framöver!

Elin

Elin Lindell

Taggar

Veterinary Diets Dog Derma Hypoallergenic Royal Canin Hund/Veterinärfoder Hund/Hundfoder Hund