Vi använder cookies för att spara din kundvagn, val och inställningar på sajten. Genom att fortsätta godkänner du detta.  Mer information
Jag accepterar cookies

Rinnande Ögon

Hej, Min valp, 7 mån, har lite rinnande ögon. Veterinär har tittat på honom och sagt att det ser bra ut. Kan jag använda ögonvatten för människor el ska jag använda något annat? Vad kan vara anledningen?

Karin svarar

Hej Birgitta Eftersom en veterinär tittat på honom så tar jag för givet att det inte är någon inflammation, fel på tårproduktionen eller felväxande hårstrån som irriterar osv. Jag misstänker också att det som rinner ur ögonen inte är gult eller gulgrönt, vilket tyder på en bakteriell inflammation. Vissa hundar har lite rinnande ögon pga att det tex har utstående ögon eller att hårstråna i inre ögonvinkeln leder ut tårvätska. Då kan man hjälpa till med att droppa Zilk-eye ögondroppar i ögonen. Det smörjer dem och göra att de inte lika lätt blir irriterade. Sen kan man torka i inre ögonvrån med tex MalAcetic wet vipes för att förhindra att det samlas svamp och bakterier i fukten i inre ögonvrån. Lycka till!

Karin

Karin Augustsson

Taggar

MalAcetic Våtservetter Specific Hund/Sköljvätskor Hund/Skötsel Hund Katt/Salvor, krämer och spray Katt/Skötsel Katt