Vi använder cookies för att spara din kundvagn, val och inställningar på sajten. Genom att fortsätta godkänner du detta.  Mer information
Jag accepterar cookies

RC Eller Annat Märke Till Aussie?

Väntar strax hem en aussievalp och har köpt hem en säck av fodret han är uppväxt på, Royal Canin medium junior. Har dock googlat runt en del och hittat få goda kommentarer om fodret. Han kommer få det foder han är van nu för att inte ändra för mycket i och med flytt och så. Men kan det vara värt att tänka på annat foder (märke) så småningom? Därtill har vi en jämthund på tre år som i dagsläget äter Mästers Jakt men en lägger på vare sig hull eller muskler. Vi har börjat ge honom av Four friends power. Kan ni rekommendera det eller något annat? ????

Anna svarar

Hej och grattis till valpen! Vilket märke du väljer till en frisk valp är individuellt och det finns många åsikter om hundfoder. Jag har inget negativt att säga om just Royal Canins valpfoder och tycker man ska ta det man läser med ett gram salt helt generellt. Det viktiga enligt mig är att du ger hunden ett kvalitetsfoder gjort för valpar av din hunds storlek. Hunden ska växa i lagom takt, ha fin päls, bra mage, bra ork och tycka att fodret smakar ok. Vad som fungerar bäst är individuellt. Om du väljer fryst färskfoder, torrfoder eller mjukmat är mindre avgörande, det viktiga är att fodret fungerar för valpens behov och är gjort av bra kvalitet. Om du byter foder så tänk på att göra det gradvist för magens skull. Byt heller inte foder oftare än nödvändigt, det kan dels bidra till kräsenhet och dels sätta magen ur balans. Du kan kika igenom vilka eventuellt lämpliga valpfoder som vi har i butiken. Där finns både färskfoder, spannmålsfritt och traditionella kvalitetsfoder att välja bland. Om hunden inte lägger på sig hull och muskler kan det dels bero på att hunden behöver ett energitätare foder. Det kan dock även bero på exempelvis ett matsmältningsproblem eller annan sjukdom så boka en tid hos veterinär om ni inte upplever att det hjälper att byta foder eller om ni misstänker att er hund är sjuk. Specific CAD, Eukanuba Endurance, Royal Canin Endurance är andra exempel på högenergifoder som du skulle kunna testa. Man kan också ge exempelvis Vom og Hundemats Active proteinrika foder (eller som tillskott vid sidan av torrfodret). Lycka till!

Anna

Anna Olverling

Taggar

Specific™ Adult Active CAD Specific Hund/Friskfoder Hund/Hundfoder Hund