Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Rakning av skogkatt

Hej. ...

Har en honkatt på 9år som jag brukar raka som ett lejon varje sommar men då har jag sövt henne hos veterinären.... Undrar om o hur Zylkene funkar till detta så jag kan slippa söva henne??
När ska jag isåfall ge henne Zylkene??

Tacksam för svar

Mvh Malin

Anna svarar

Hej Malin! Det finns katter som man kan klippa vakna, men det är förhållandevis ovanligt. Det brukar vara extra svårt hos veterinären eftersom det är en främmande miljö för katten. Visst kan man prova, men din veterinär får avgöra den saken. Det ska ju vara säkert för oss som arbetar med djuret också. Vi kan vare sig ta risken att råka klippa katten så det blir fula sår eller bli skadade själva. Ett tips kan vara att köpa en trimmer själv och prova i lugn och ro hemma. Då kan absolut Zylkene och Feliway vara bra stöd för att skapa trygghet. Zylkene skulle jag ge dagligen enligt förpackningen under iallafall ett dygn men gärna en vecka innan klippningen. Feliway kan sprutas i luften just före klippningen ska börja, eller så har du en adapter i väggen hemma alltid. Det är alltid en bra idé att använda Zylkene och Feliway vid transport etc om din katt är orolig av sig. Då hade jag sprayat bilen innan avfärd och gett Zylkene kvällen innan + samma morgon. Lycka till!

Taggar

Hund/Oro och rädsla Hund/Skötsel Hund/Trygghet Katt/Oro och rädsla Katt/Skötsel Katt/Trygghet Zylkene Vetoquinol Hund Katt

Fler frågor och svar om Zylkene

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever