Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Nervös terrier

Hej.
Jag har övertagit en Australisk terrier en kastrerad tik som blir nu 11 år. Har haft henne ett halvår. Vet inte vad de har gjort med henne när de åkt bil. Hon hoppar glatt in i bilen. Men sen, sitter hon och darrar och flämtar som om det var 50 g varmt. Vi åker ibland ner till Halmstad en resa på 45 mil. Hon lägger sig inte ner en enda gång. Darrar och flämtar. För övrigt är hon frisk. När vi tog över henne gjordes en genomgång. Det enda de gjorde åt henne var att dra ut 20 tänder. Men hon kan äta. Hon har ett par tuggtänder kvar. Kan även inte lämna henne själv hemma hon skäller hela tiden och bajsar sen inne om det tar ett tag. Hon fick nämligen göra sina behov inne. Men det är världens goaste hund. Förutom detta.
Kan jag ge henne detta medel?
Med vänlig hälsning
Marie Haglind och Mimmi.

Anna svarar

Hej! Jag tror att Zylkene, gärna i kombination med ett Adaptil halsband, vore en möjlig lösning för din hunds stressbeteende. Man bör dock kombinera det med att träna situationer osv. Ta gärna kontakt med en hundbeteendevetare för mer detaljerad hjälp. Det finns mycket tips i arkivet på veterinären.nu så sök gärna där med. Vad gäller bilresorna så kan du även överväga att ge din hund Postafen åksjukemedicin innan resan. Det kan hjälpa. Likaså att se till att hunden kan se ut under bilresan och att ni tar regelbundna små pauser. Kontakta din egen veterinär för rätt dosering och tajming av Postafen i förhållande till bilresa. Jag skulle även vilja rekommendera dig att fortsätta gå på hälsokoller varje år nu när hon är så pass till åren kommen. Då kan man lyckas snappa upp förändringar i god tid, vilket kan öka hennes livskvalitet i långa loppet. Lycka till!

Taggar

Hund/Oro och rädsla Hund/Skötsel Hund/Trygghet Katt/Oro och rädsla Katt/Skötsel Katt/Trygghet Zylkene Vetoquinol Hund Katt

Fler frågor och svar om Zylkene

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever