Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Katt zylkene

Hej!
Jag har en katt på nio år som alltid var svårhanterlig. Nu ännu mer mot övriga katter som vi har såsom dagliga attacker, morrande och skrikande. Övriga katterna gömmer sig för henne eller lägger sig platt i försvarsläge.
Jag har provat med Feliway som inte fungerade. Nu funderar jag på Zylkene men uppfattar att denna enbart ska ges vid enstaka tillfällen? Jag skulle ju vilja testa under en period och se om hon blev lugnare.
Tacksam för svar.

Vänligen Annika Nilsson

Anna svarar

Hej Annika! Tråkigt att det inte riktigt fungerar mellan katterna. Man kan med fördel ge Feliway och Zylkene parallellt och Zylkene kan utan problem ges kontinuerligt över längre tidsperioder. En annan möjlighet är att prova med Royal Canin Calm foder som har liknande effekt. Allt detta är exempel på tillskott, dvs inga läkemedel och effekten kan variera från katt till katt så det finns ingen garanterad effekt men det kan hjälpa många katter. Utöver detta så försök identifiera problemet. Är det konkurrens om mat? Lådan? Sovplats? Kan katterna stimuleras mer? Finns möjlighet att gå ut och möjlighet att dra sig undan etc? En 9-årig katt som ändrar beteende är ett observandum, Det kan bero på smärta eller sjukdom exempelvis. Så en undersökning hos veterinär vore även lämpligt. Lycka till!

Taggar

Hund/Oro och rädsla Hund/Skötsel Hund/Trygghet Katt/Oro och rädsla Katt/Skötsel Katt/Trygghet Zylkene Vetoquinol Hund Katt

Fler frågor och svar om Zylkene

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever