Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Katt vill inte gosa

Hej! Jag och min man har en kastrerad katthona som är 3,5 år gammal, som en innekatt i lägenhet. Hon vill aldrig sitta i knäet och bli klappad och hon tar bästa tillfället att sticka, jag tror att hon känner sig otrygg. Hon är ganska skygg och blir lätt rädd för nya människor. Hon brukade ligga i mitt knä och sova i min säng när hon var liten kattunge. Nu hon vill vara i fred 70% av sin vakna tid. Däremot så är hon ibland jättekelig, oftast på morgonen eller när vi inte "tagit" i henne på flera timmar. Är hon stressad och kommer Zylkene att hjälpa?

Tacksam för svar!
Jovana

Karin svarar

Hej Jovana Det är tyvärr så att katter är väldigt egna individer, inte alla tycker om att bli klappade eller gosade med när de blivit vuxna. Men eftersom du beskriver henne som lite skygg så kanske hon är lite stressad och inte riktigt trivs. Zylkene och Feliway (lugnande feromoner) kan absolut hjälpa. Sen tycker jag du ska gå in på Veterinären.nu och läsa artiklarna om katters beteende, bland annat om hur man berikar kattens inomhusmiljö: http://www.veterinaren.nu/katt/bra-att-veta/beteende/berika-kattens-inomhusmiljo. Det tror jag kan vara väldigt bra för henne och er. Lycka till!

Taggar

Hund/Oro och rädsla Hund/Skötsel Hund/Trygghet Katt/Oro och rädsla Katt/Skötsel Katt/Trygghet Zylkene Vetoquinol Hund Katt

Fler frågor och svar om Zylkene

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever