Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Honkatten kissar där hankatten sovit inne!

Hankatten fanns i hemmet ngr är innan honkatten skaffades. De gillar inte varandra direkt och honkatten jagar hankatten och smyger mycket på honom och anfaller när han minst anar. Dessvärre har honkatten börjat kissa på alla platser hankatten sovit, såsom i skinnsoffan, på köksbordet, på köksbänken mm. Hur gör man för att få henne att sluta med detta och hur gör man för att få bort kattkisslukten? Hon är steriliserad. Tacksam för svar, för detta är rena mardrömmen för oss.

Anna svarar

Hej! Jag förstår att det är fruktansvärt jobbigt för er. Sök gärna inne på frågearkivet på veterinären.nu. Det finns jättemånga svar som täcker samma problematik. Prova gärna Feliway och Zylkene. Ha fler kattlådor än antalet katter hemma och se till att alla katterna har en trygg lugn plats dit de kan dra sig undan och slippa varandra. Hindra henne från att vara på de platser som hon börjat kissa på när hon är oövervakad (för att bryta mönstret). Tvätta ren jättenoga så inga urindofter finns kvar. Prova ev piss off eller liknande efter noga rengöring. Jag rekommenderar dessutom att ni bokar tid för undersökning hos veterinär. Det är viktigt att utesluta sjukdom såsom urinvägsbesvär eller urinkristaller. Lycka till!

Taggar

Hund/Oro och rädsla Hund/Skötsel Hund/Trygghet Katt/Oro och rädsla Katt/Skötsel Katt/Trygghet Zylkene Vetoquinol Hund Katt

Fler frågor och svar om Zylkene

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever