Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Tänderna

Hej!

Jag undrar om man ger Hexarinse 1 gång om dagen behöver man ge bucacat också ? Jag brukar skaka flaskan först och dränka ner kompresser i med det. Min veterinär sa att man kanske aldrig behöver ta bort tandsten om man rengör tänderna därför vill jag att min katt ska ha det bästa som man kan göra så slipper kissen onödig narkos som är farlig. Kan man kanske ge lite Royal Canin Oral Sensitive 30 ibland som godis istället för bucacat?

Elin svarar

Hej! För att förhindra att det bildas plaque, tandsten och sedan blir tandlossning så är det jättebra att du sköter som din katts tänder! Man vet att det allra bästa är daglig tandborstning (eller att gnugga tänderna med kompress eller fingertuta). Om du borstar/gnuggar tänderna dagligen så tror inte jag att du behöver använda bucacat också, jag skulle hellre rekommendera att du som rutin borstar/gnuggar tänderna både morgon och kväll, då kan du använda hexarinse ena gången och välsmakande katt-tandkräm den andra gången (sök på petosan i sökfältet så hittar du en tandkräm). Jag hoppas att detta var svar på din fråga!

Taggar

Hund/Mun och tänder Hund/Skötsel Hund/Munhygien Katt/Mun och tänder Katt/Skötsel Katt/Munhygien Virbac Hexarinse Munskölj Virbac Hund Katt

Fler frågor och svar om Virbac Hexarinse Munskölj

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever