Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Katt

Min katt har torkat klet i sina ögon som jag tar bort varje dag. Finns det någon produkt för detta? Vet ej om hon är irriterad i ögonen men hon sitter ofta och blundar även när hon borde vara pigg efter att ha sovit. Hon är 1 1/2 år och har haft detta hela tiden.

Anna svarar

Hej Linda! Det kan vara så att din katt har problem med en virusinfektion i ögonen som irriterar. Katten kan även ha besvär med tårfilmen, en ögonfrans som växer fel på insidan av ögonlocket mm. Det är inte normalt att katten vill sitta och blunda och jag tolkar det som ett tecken på obehag. Därför tycker jag att du ska börja med att låta din veterinär undersöka din katts ögon ordentligt. Om man uteslutit sjukliga besvär i ögonen kan du exempelvis torka ren ögonen med koksaltlösning från apoteket på en lite tuss bomull varje dag. Ibland kan det hjälpa att droppa i tårersättning som "smörjer" ogonen en eller några gånger om dagen. Exempel på detta är sentrix och zilkeye. Lycka till!

Taggar

Hund/Ögon Hund/Skötsel Hund/Sköljvätskor Katt/Ögon Katt/Skötsel Katt/Sköljvätskor Virbac Eye Cleanser/Ögonrengöring Virbac Hund Katt

Fler frågor och svar om Virbac Eye Cleanser/Ögonrengöring

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever