Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Schampo mot skabb.

Hej!
Jag bor på landet med mina tre små hundar. Grannens tax har fått skabb och blivit behandlad med någon form av spruta.
Eftersom min ekonomi är mycket dålig behöver jag hitta en billigare lösning än att ta in mina tre hundar för veterinärbehandling två ggr var. En god vän som haft hund i över 20 år säger sig minnas att det ska finnas någon form av schampo som man kan använda och bada hunden med ett par ggr med någon veckas mellanrum.
Finns något sådant och har ni i så fall det?
Vänliga hälsningar/ Barbara

Elin svarar

Hej Barbra! Om dina hundar inte kliar sig så behöver du sannolikt inte behandla dem mot rävskabb. Rävskabb är inte jättesmittsamt, och smittar främst om hunden t ex rullar sig där en skabb-räv har legat eller om den delar liggplats med en hund med rävskabb. Det smittar inte genom att hundarna nosar på varandra på promenaden. Det fanns förr ett schampo som man kunde använda, men det har utgått då man kom fram till att det var för giftigt för både hundar och människor, om jag minns rätt. Om dina hundar kliar sig så kan du ringa till veterinären som behandlade grannens hundar och höra om hon/han kan skriva ut någon form av spot-on preparat, det finns sådana som fungerar mot rävskabb. Jag hoppas att dina hundar inte får några problem med klåda!

Taggar

Hund/Allergi Hund/Hud och päls Hund/Skötsel Hund/Schampo och balsam Katt/Allergi Katt/Hud och päls Katt/Skötsel Katt/Schampo och balsam Virbac Allerderm Oat Schampo Virbac Hund Katt

Fler frågor och svar om Virbac Allerderm Oat Schampo

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever